Pho: Noedelsoep met biefstuk en Vietnamese runderbouillon | RTL Nieuws

2021-12-01 07:33:29 By : Ms. Sabrina Xia

Hugo gaat vandaag aan de slag met een lekkere en pittige runderbouillon. Dit dient later als een van de ingrediënten voor een heerlijke soep met onder andere biefstuk, bami en verse groenten. Met andere woorden: Pho!

Stap 1: Pel en halveer de ui en knoflook.

Stap 2: Plet de gember. Rooster met de ui en knoflook in de hete, droge koekenpan tot ze blaren beginnen te krijgen.

Stap 3: Voeg de steranijs, kruidnagel en kaneel toe en rooster tot de kruiden beginnen te ruiken.

Stap 4: Voeg het water en de schenkels toe aan de pan en breng de bouillon aan de kook.

Stap 5: Draai het vuur laag en laat de bouillon minimaal anderhalf uur trekken, bij voorkeur veel langer, of zelfs een nacht.

Stap 6: haal de schenkels uit de bouillon, pluk wat lekker vlees en zet apart.

Stap 7: voeg het vlees weer toe aan de bouillon en breng op smaak met wat zout, peper en basterdsuiker.

Stap 1: Snijd reepjes van de lente-ui en leg deze in het ijswater.

Stap 2: Hak de koriander, de munt in reepjes en de peper in ringen.

Stap 3: Hak de pinda's fijn.

Stap 4: Snijd de sugar snaps doormidden.

Stap 5: Leg de noedels met de sugarsnaps ongeveer 3 minuten in de warme bouillon.

Stap 6: Snijd de steak in flinterdunne plakjes.

Stap 7: Gebruik een tang om de noedels uit de bouillon te halen en in de kommen te plaatsen.

Stap 8: Leg de peulen en de plakjes biefstuk erop.

Stap 9: Schep de soep in de kommen.

Stap 10: Maak het gerecht af met de verse taugé, bosui, Spaanse peper, munt, koriander en pinda's.

Tip: lust je geen koriander? Dan kun je het aanvullen met kervel, bladpeterselie of bieslook.

Stap 11: Serveer limoenpartjes, Sriracha en hoisin ernaast om de soep wat pittiger te maken als je wilt.

Altijd weten wat er aan de hand is? Download de gratis RTL Nieuws app en blijf op de hoogte.